Sådan frisker du badeværelset op med fliser

lyserøde fliser

Ser dit badeværelse lidt trist ud, og vil du gerne friske det op? Der findes mange forskellige måder du kan indrette dit badeværelse på nyt, uden at det behøver at være omfattende. At få skiftet, malet eller bare renset fliser, kan gøre en kæmpe forskel for helhedsudtrykket. Kig på dine badeværelse fliser og se om du kan gøre en forskel for indretningen.

Grundig rens af fliserne

Hvis du ikke ønsker at starte det helt store projekt med fliserne, kan du vælge at starte med en grundig rens. Og her menes der ikke bare en våd klud over fliserne. Der skal skrappere midler til. Find nogle stærke afkalkningsmidler, og se om du ikke kan få “sjælen” tilbage i dine fliser. Et rigtig rent badeværelse giver det bedste indtryk.

små fliser

Maling af fliser på badeværelset

Som man kan male sine vægge i en ny farve, kan du også vælge at male fliser badeværelse. Dette er også hurtigere og nemmere, end en udskiftning. Dog er der visse ting, du skal være opmærksom på inden da. Først og fremmest skal du sikre dig, at fliserne sidder ordentligt fast. Det kan du tjekke ved at banke let på fliserne. Lyder det hult, sidder fliserne ikke ordentligt fast og derfor skal du fastgøre dem ordentligt, inden du begynder at male på dem. Prøv om du kan få flisen ud i ét stykke, og fastgør den igen.

Når du så har sikret de løse fliser, er det tid til at rense fliserne grundigt. Ligesom før, skal du have fat i de skrappe midler, så du kan komme helt i bund. Det er vigtigt at malingen kan hæfte ordentligt fast på fliserne. Derfor kan det også være en idé at slibe fliserne lidt med sandpapir. Hvis du gør det, skal du selvfølgelig også huske at vaske fliserne af for støv efterfølgende.

Udskiftning af fliser på badeværelset

Det kan også være at du ikke er tilfreds med flisernes størrelse eller form, og i så fald kan du vælge at udskifte dem. Du skal bare være forberedt på, at det er et krævende arbejde. Til gengæld kan det også være arbejdet værd. Når det gælder badeværelser, er det også vigtigt at sikre at fliserne sidder tæt til hinanden og væggen. Der må for intet i verden komme vand ind bag fliserne.

Når du udskifter fliserne, kan du helt selv bestemme, hvilken slags flise du vil have. Vil du gøre jobbet og rengøringen nemmere, kan du vælge at bruge nogle større fliser. Det giver et rent og eksklusivt udseende.

Overvej en professionel fagmand

Hvis alle processer ligger udenfor din komfortable zone, så kan du også overveje at kontakte en professionel til at klare arbejdet. På den måde er du sikker på, at arbejdet bliver gjort ordenligt, så du ikke ender med skader. Desuden er der også chance for et bedre resultat. Dog skal du overveje, hvilken vej du gerne vil gå. Jo større et projekt, jo flere mandetimer. Så planlæg eventuelt hvor mange penge du vil bruge på renoveringen.