Giv dit hjem en særlig flair med et retro tapet

retro tapet

Skal du have lavet nyt tapet i hjemmet og mangler du inspiration? Der findes rigtig mange tapet typer og det kan være svært at beslutte sig. Det er ofte at mange vil vælge noget neutralt og familiært. Såsom en hvid væg. Mange vil måske prøve kræfter af med en nye farver i stuen eller en afslappet sort i soveværelset. Hvis der er børn i huset, er det som regel enten hvid eller barnets yndlingsfarve.

Men det kan være at du har lyst til prøve noget helt unikt og særligt. Det er nemlig blevet et hit nu med at bruge et retro tapet. Et retrotapet kan tilføje en særlig hyggelig stemning og et stilfuld look til dit hjem.

Det særlige med retro tapet

Det særlige med et retrotapet er, at man kan få et helt specielt udtryk i hjemmet. Det er et indblik i historiens mode, som kan tilføje en særlig flair til rummet. Afhængig af tapetet, kan det udtrykke noget unikt for dig dit hjem. Hvis du har en forkærlighed til 70’erne, kan du prøve farverige retro tapeter af vinyl. Tapeter kan fås i rigtig mange farver, men de tager ofte inspiration fra 70’ernes røde, orange, grønne og brune farver. Disse farver hjælper med at give rummet et varmt skært. Tapeterne har ofte mønstre, der skaber en bred kontrast og resulter i en meget mere farverig udstråling.

Men hvis du fortrækker en anden tidsperiode, kan du lade dig inspirere af 80’erne i stedet for. Det gode ved retro tapeter er, at de ikke kun er egnet sig til stuen eller soveværelset. Det kan faktisk bruges ethvert rum, du skal til at indrette. Du kan endda bruge dem på dit kontor, på hoteller eller andre rum. Med den rette indretning af møbler kan du sætte dit præg på et rum med en nostalgi, der betyder meget for dig.

flot retro tapet

De forskellige typer af retro tapet

Der findes rigtig mange typer af tapet, der falder ind under ”retro”. De tager også fra forskellige kulturer og tidsperioder.

For eksempel er der i Sverige kollektionen ”Gammelsvenska”, hvor folk har taget gamle tapeter fra det 19. århundrede og deromkring fra deres stuer, kældre og lofter. Producenten bag Gammlesvenska har derefter genoptrykt dem. De fremstår som et eksempel på klassisk svensk bondekultur. Kollektionen indeholder mange motiver og mønstre, som ofte indeholder natur elementer såsom blomster. Med hensyn til farver, er der mest fokus på de mindre sauterede farveversioner af rød, grøn og blå. De naturlige elementer kan også ses i andre kollektioner som nogle gange lader sig inspirere af årstiderne. Hertil bruges der farver og motiver, som har en tilknytning til den specifikke årstid.

Selvom Gammelsvenska bruger de mere afdæmpede farver, er der andre kollektioner som går i den modsatte retning med stærk udstråling og kontrast. Farverne varier også og går i den mere kølige retning. Her bruges der farver såsom blå og lilla.

Alt i alt, ligger det hele i dine hænder. Alt hvad du skal tænke på er dine præferencer og måske også dine yndlingsfarver.