Emballagen er vigtig for din webshop


Har du en webshop er emballage et element, som du ikke kommer uden om. Den rette emballage har mange funktioner. Den beskytter dine produkter under fragten, den er en vital del af din kundeoplevelse og er et aktivt led i dit brand og din markedsføring. I en god emballering indgår flere elementer, som blandt andet papkasser og strækfilm, hvilket du kan læse om her.

Mange typer indpakning

God emballering eller indpakning er nødvendigt, når du har en webshop. En pakke, der skal fragtes langt og igennem mange hænder, skal pakkes forsvarligt ind. Samtidig må indpakningen også gerne se godt ud og signalere, hvad du og din webshop står for.

I en god emballering kan blandt andet indgå gavepapir, gaveæsker, strækfilm, bobleplast eller andre former for fyld, pakketape, plastposer, boblekuverter og pap- eller postæsker. Der er altså meget at overveje, når du fastlægger proceduren for dine pakkeforsendelser.

ecommerce

Hvad vil du gerne signalere?


Når du står for at skulle fastlægge proceduren for, hvordan du skal pakke dine forsendelser, bør du starte med at tænke over, hvad du ønsker at signalere. Sælger du dyre kvalitetsprodukter, bør din emballage afspejle dette. Typen af postæske bør være af en kvalitet, der matcher dine produkter. Har din kunde for eksempel købt ind for mange penge eller købt særligt dyre high end-produkter, bør det kunne ses i din emballering.

Nogle steder udløser indkøb over et bestemt beløb for eksempel, at man får sine varer tilsendt i en særligt lækker pose. Indpakning i en lækker gaveæske eller i superblødt silkepapir giver også en god kvalitetsoplevelse. Særligt hvis du sælger miljøvenlige varer, bør din indpakning afspejle dette. For eksempel ved hjælp af økovenlige papkasser eller pakketape.

Strækfilm og strækfolie –en ekstra sikkerhed

Det er naturligvis ikke nok kun at kigge på, hvad din emballage signalerer. Visse varer kræver ekstra opmærksomhed, når de skal sendes, fordi de er særligt skrøbelige. Her er det ikke nok at pakke i silkepapir og dyre gaveposer. En god strækfilm eller strækfolie giver optimal beskyttelse, når du sender dine varer ud i verden. Strækfilm minder om almindelig husholdningsfilm, men fås i endnu flere størrelser. For eksempel som ministrækfilm til manuelt brug eller en maskinstrækfilm. Brug strækfilmen til at pakke dine skrøbelige varer sammen inden de lægges i papkassen til forsendelse sammen med for eksempel papfyld.

Sender du mange typer varer af sted til den samme kunde, kan du også benytte strækfolien til at samle varerne, så de ikke rutsjer løst rundt i papkassen, som de sendes i. Det kan være til stor gene, for fragtmændene, der skal flytte rundt på dine pakker, hvis de virker ustabile. Faktisk er der også mange fragtselskaber, der ikke vil sende dine pakker, hvis produkterne ligger løst i kassen. Sender du rigtig meget ud verden, måske i pallevis, så kan strækfilm bruges til at pakke hele pallen eller pakkeburet ind, når alle dine pakker skal med fragtmanden. Det gør dem væsentligt nemmer at fragte, men sikrer også at du ikke mister enkeltpakker undervejs.