Deleøkonomien vinder frem og det er flexleasing et bevis på

flexleasing

Mange samfundskendere såvel som økonomer argumenterer for, at vi i disse tider er ved at bevæge os ind i en ny form for økonomi. En økonomi hvor det i mindre grad handler om at eje, hvad man bruger. Man kan trodsalt bare låne eller dele sig til det. For eksempel er der på det seneste udkommet flere og flere digitale løsninger, der gør det muligt at dele alt fra en køretur til sit aftensmåltid eller sin vaskemaskine. Ved hjælp af disse tjenester, kan man altså undgå at skulle eje hverken bil eller vaskemaskine, selvom man gerne vil have del i de goder der er ved at eje netop disse ting.

Deleøkonomi og leasing

Netop denne udvikling ses også i leasing af biler. Stadig flere vælger nemlig i det hele taget at lease biler. Det vil altså sige, at de reelt set ikke ejer den bil, de kører rundt i. I stedet betaler de månedligt et beløb for at kunne beholde bilen. Har man sin bil i rigtig lang tid, vil dette altså ikke betale sig, da prisen på et tidspunkt vil overstige købsprisen, hvis man bare havde købt sin bil på normal vis. Der er dog også rigtig mange fordele af både økonomisk og komfortmæssig karakter. For det første bliver det brugt af rigtig mange, som gerne konstant vil køre rundt i en ny og lækker bil. Netop derfor bliver der også leaset rigtig mange luksusbiler. Hvem vil ikke gerne have mulighed for at køre rundt i drømme bilen til hverdag, selvom det kun ender med at være i en måned? Derudover kan det også være en god ide at lease, hvis man ganske enkelt ikke har pegene i øjeblikket til at købe den bil, man har brug for.

leasing af biler

Sådan fungerer flexleasing

Hvis man har et ønske om at begynde at lease sin næste bil, bør man dog være opmærksom på, at der er rigtig mange forskellige modeller for leasing. Der er altså rigtig mange måder, man kan lease en bil på. En af de lidt nyere og mere ukonventionelle er den såkaldte flexleasing. Flexleasing betyder, at du leaser en bil normalt, men at du ikke betaler registreringsafgiften på den. Den betaler du i stedet løbende. Når du endelig har betalt det hele, er det derfor også nødvendigt, at du køber bilen eller i hvert fald anviser en køber.

Selvom du altså ender med at købe bilen ved flexleasing, er der alligevel en del fordele ved det. Der er først om fremmest langt mindre økonomisk binding, end hvis du skulle købe en bil på traditionel vis. Derudover kan du også nemmere skifte mellem biler, og så er de langt nemmere og billigere at forsikre uden den store registreringsafgift. Selvfølgelig skal leasingfirmaet dog stadig tjene penge på flexleasing, så det handler bare om at finde det bedst mulige tilbud.