Gode råd omkring batterier

aa batteri

Der findes mange forskellige batterier og blandt de mest almindelige er nok AA batterierne og AAA batterierne. Det er noget som de fleste har liggende hjemme, da de ofte anvendes til fjernbetjeninger og andre former for elektroniske genstande i hjemmet. Der findes imidlertid mange andre former for batterier. I artiklen herunder, vil der blive listet en række batterier op, så man kan få styr på batterierne og hvilke det kunne være en god idé at have et lille lager af derhjemme. Se mere på hjemmesiden https://www.batteribyen.dk/, og bliv ligeledes yderligere inspireret i denne artikel.

De mest almindelige batterier

Blandt de mest almindelige batterier er bl.a. AA og AAA batterier. De findes i de fleste hjem, og man kan bruge dem i mange forskellige elektroniske apparater såsom fjernbetjeninger, cykellygter, lyskæder osv. Batterierne er velkendte Der findes også de små flade batterier såsom LR44, LR1130 og CR1632. De batterier bruges bl.a. til badevægte, ure, lommeregnere, bilnøgler, batteri stearinlys og meget mere. De vinder mere og mere frem, og kan derfor også være rigtigt gode at have på lager, så man f.eks. ikke er løbet tør, når man stiller sig på badevægten mandag morgen.

aaa batterier

Pas på miljøet

De fleste batterier fås som engangsbatterier, som man køber i enten storkøb eller ned til 4 batterier af gangen. Engangsbatterier er der mange der vælger, da det er nemt, og da det er enkelt at købe batterierne i butikkerne eller på internettet. Hvis du gerne vil passe bedre på miljøet, så findes der også den helt rigtige løsning for dig. Det er nemlig muligt at købe genopladelige batterier, som kan oplades helt op til et par tusind opladninger. Du kan købe de genopladelige batterier i både små og store pakker, og batterierne fås blandt de fleste standard batterier såsom AA og AAA batterier. Batterierne har fået svanemærket. Der skal købes en oplader, så batterierne kan genoplades. 

Mange forskellige specialbatterier

Der findes også mange former for specialbatterier, som man ikke bruger så ofte, eller som gælder til noget helt speciel. På Batteribyens hjemmeside finder du et stort og alsidigt udvalg af forskellige former for specialbatterier. Du kan bl.a. købe batterier, som passer til bærbare computere, så du har mulighed for at forlænge din computers levetid lidt længere. Der findes også forskellige specialbatterier i små udgaver såsom AAAA batterier og andre former for små batterier, som f.eks. passer til bilnøgler. Der findes også powerbanks, som fungerer på den måde, at de lades op for derefter at kunne oplade mobiltelefoner og Ipads, uanset hvor man er henne. De er smarte og er efterhånden begyndt at blive mere og mere almindelige i de danske hjem, da man er blevet mere og mere afhængig af sin mobiltelefon. Du kan også købe lithium batterier, som bl.a. har den fordel at levetiden er væsentligt længere end de almindelige batterier. Lithium Batterierne er særligt velegnede som batteri til dit kamera. Lithium Batterierne findes i forskellige udgaver blandt de almindelige batterier og forhandles af forskellige forhandlere.