Sådan laver du den bedste skattejagt til børnefødselsdagen

skattejagt

Skattejagt er den ideelle aktivitet til børnefødselsdagen, der både skaber sjov og spænding, og giver børnene en naturlig anledning til at brænde krudt af.

Når du vil lave den bedste jagt efter skatten, gælder det om at lave poster, som varierer i type af opgaver.

Herunder finder du en brugbar og nem guide til at lave den mest underholdende skattejagt for børnene.

Forbered forskellige typer af poster

En jagt skal bestå af forskellige poster, som børnene skal finde frem til én for én via ledetråde. For at holde børnene motiverede, er det en god idé at skabe variation imellem posterne og deres indhold. Nogle poster kan være gåder, andre spørgsmål og endelig kan der være poster med fysiske udfordringer.

Det er vigtigt, at gåder og spørgsmål er tilpassede børnenes aldersmæssige niveau, så de får størst chance for selv at finde frem til det korrekte svar. Vil du skabe ekstra glæde hos børnene, kan du lave spørgsmål, som tager udgangspunkt i dem. Det kan være sjove spørgsmål om fødselaren, eller det kan være spørgsmål om de interesser, som børnene har.

Des sjovere og mere personlige spørgsmålene er, des mere sammenhold og fællesskab vil børnene have undervejs.

Det optimale er at have mellem 5-10 poster på én jagt.

Fordel poster på et sikkert areal på afstand fra biler og trafik. På denne måde kan børnene få frihed til at løbe frit mellem alle poster.

Lav et sejt skattekort

Du kan gøre skattejagten endnu mere autentisk, hvis du udstyrer børnene med et skattekort over det areal, hvor posterne er fordel. Dette stiller krav til børnenes samarbejdsevner, og det vil med sikkerhed blive et hit.

Du vælger selv, om du vil give børnene ledetråde i posterne i forhold til, hvor de kan finde den næste post, eller om du vil lave et skattekort. Der er fordele ved begge muligheder.

Med ledetråde kan du udfordre børnenes forestillingsunivers ved at skrive, at næste post ”befinder sig på et sted, hvor der altid er mørkt og koldt” (i en kummefryser) eller ”dér hvor far har alt sit værktøj” (i garagen).

Laver du et skattekort, inspirerer du børnene og giver dem børnene mulighed for at lege videre, når skatten er fundet.

Lav en skat, som er nem at fordele mellem børnene

Børn ved, at der typisk gemmer sig søde sager i skatten. Denne viden er med til at skabe motivation og iver undervejs i skattejagten. Der vil med sikkerhed blive glæde og begejstring, når skatten er fundet. Børnene vil åbne skatten med det samme, som de får øje på den. I skatten gemmer der sig ofte slik og søde sager. I denne situation er det en hjælp for alle, hvis du har forberedt skatten, så børnene har nemt ved at fordele den imellem sig.

Du kan med fordel bruge en gammel skotøjsæske til at være skat. Heri kan der være plads til mange små slikposer, som børnene kan deles om.