Brug vinduesfolie i din indretning – billigt og nemt

vinduesfolie

Et mat, ugennemsigtigt finish på de rette vinduer kan gøre underværker for boligens samlede udtryk. Vinduesfolie er den perfekte løsning til dig, der gerne vil have lidt mere privatliv, kæmper med skarpt sollys i kroge af hjemmet eller vil opgradere kontoret – mulighederne er mange.

Følg linket og få et overblik over de mange typer af vinduesfolie på markedet lige nu – og læs videre for at få vores råd til, hvordan du bruger dem kreativt i din indretning.

Til den introverte byboer

Hvis du nogensinde har haft en lejlighed i stueetagen – og især, hvis den var i gadeniveau – så ved du, at privatliv hurtigt kan blive en by i Rusland. Det er egentlig ikke fordi, at lige netop dit hjemmeliv er så vanvittigt fascinerende, at folk bare er nødt til at stirre på dig gennem vinduerne. Af en eller anden årsag kan de fleste forbipasserende bare ikke lade være med lige at dreje hovedet og tage et kig, når et andet menneskes privatliv er til så åbent skue.

Er du træt af de nysgerrige blikke fra fortovet, når du læner dig tilbage i sofaen, ser lidt Netflix og spiser chips uden bukser på? Så er vinduesfolie lige, hvad du har brug for. Monteringen er såre simpel, så du lynhurtigt kan afskærme dit vindue for fremmedes vandrende blikke – eller bare nøjes med den nederste del af ruden, så du stadig kan nyde udsigten til lidt af verden udenfor. Og hvis manglen på udsigt til gadeniveau er noget, der virkelig går dig på, er der heldigvis stadig en løsning for dig: Du kan nemlig sagtens købe vinduesfolie, som giver dig et klart udsyn samtidig med, at det slører din boligs interiør udefra.

arbejder

Lys på badeværelset med vinduesfolie

Mange kender også vinduesfolie fra badeværelser, hvor det ofte bruges til at give vinduerne et matteret look – og til at sørge for, at ingen kan kigge ind, mens du er i bad eller på toilet, uden at du skal give afkald på det naturlige lys udefra. Hvis en stor, mat flade er for kedeligt for dig, findes der også masser af varianter i flotte mønstre. Naturmotiver som både små og store blade og blomster er altid til at finde i mange, flotte varianter.

Derudover er der hos mange forhandlere også mulighed for at købe vinduesfolie i et hav af farver – så du kan bade lokalet i lige præcis den stemningsbelysning, du har lyst til, uden at have brug for andre lyskilder end solens stråler udefra.

Giv kontoret et nyt look

Også i kontorer findes der et hav af steder, som kunne have godt af lidt vinduesfolie. I storrumskontorer vil der f.eks. altid være nogen, der sidder med solen lige i øjnene på et irriterende tidspunkt i løbet af dagen. Her kan I med fordel beklæde den nederste del af deres rude med vinduesfolie, så de kan fokusere og være produktive uden forstyrrelser.

Har I mødelokaler med glasvægge, vil både medarbejdere og gæster sætte pris på at kunne snakke i fred fra resten af virksomhedens blikke.