Styrk din virksomheds sammenhold med teambuilding

Synes du ikke, at dine ansatte kender hinanden godt nok? Synes du ikke, de har det sammenhold, du ville ønske, de havde? Ellers synes du måske bare, at I alle sammen godt kunne trænge til at blive rystet lidt sammen? Så skal du læse med herunder, hvor du kan finde ud af, hvad teambuilding er, hvorfor du skal dyrke det, og hvordan du finder den helt rigtige form for teambuilding til din virksomhed.

Hvad er teambuilding?

Team building betyder, at man opbygger sammenhold i en gruppe på den ene eller den anden måde. Det kan gøres på flere forskellige måder, men den mest kendte, er at holdet indbyrdes laver nogle øvelser og løser nogle opgaver sammen, så de lærer hinanden bedre at kende og styrker sammenholdet.

Det kan eksempelvis være, at du og dine ansatte mødes i en skov med en coach, og så giver han eller hun jer opgaven, at I sammen skal fælde et træ. I skal hjælpes ad for bedst muligt at få fældet træet, så det ikke falder ned over noget. Hvis I alle skal prøve at save i træet og lytte til alles idéer, kommer I automatisk til at snakke en masse sammen, grine sammen, lytte til hinanden og lære hinanden bedre at kende.

Det kan altså umiddelbart virke banalt at skulle fælde et træ sammen, og det kan være, du tænker, at man ikke får sammenhold af bare at gøre sådan noget sammen, men når I kommer tilbage til kontoret, har I garanteret haft det sjovt – og så deler I alle en oplevelse, som I kan snakke om de næste mange år, og det vil uden tvivl gøre sammenholdet blandt jer endnu bedre.

Hvorfor dyrke teambuilding?

Der er mange gode grunde til at dyrke teambuilding i din virksomhed. Hvis du arrangerer en teambuilding-tur hvert år, vil dine ansatte lære hinanden endnu bedre at kende for hvert år, der går, og nye ansatte kan lære kollegaer at kende på en sjov, hyggelig og uofficiel måde.

Det vil altså gøre dit arbejdsklima bedre, og du vil give dine ansatte noget at se frem til i forbindelse med arbejde, hvilket helt klart vil gøre både deres og også din egen arbejdsindsats bedre, hvilket måske i sidste ende vil gøre, at din virksomhed vækster mere og mere. 

Find den rigtige

Når du skal finde den helt rigtige form for teambuilding, kan du starte med at søge på det på nettet, og så dukker der med stor garanti noget frem, som du finder interessant. Derefter kan du kigge på de første sider, der dukker op og undersøge hvilke af dem, du tror, der vil være bedst for dig og dine ansatte.

Når du har undersøgt sagen, kan du eventuelt snakke med nogle af dine ansatte om, hvad de synes er en god idé at lave sammen, og så kan du gå hjem og kigge på siderne igen med deres ord in mente.

Til sidst er det bare om at vælge et sted, der udbyder det, du finder helt rigtigt, og så skal du kontakte dem, så I kan komme i gang!