E væske – vælge din helt egen smag

Når du har valgt din e-cigaret er du ikke helt færdig med at shoppe, du skal nu til at vælge din yndlings e-væske. E væsken kan være neutral, men langt de fleste vælger deres yndlingssmag. Se eventuelt det store udvalg på Gosmoke.dk. Derudover kan e væske indeholde nikotin. Det er tilstedeværelsen af nikotin og muligheden for at vælge forskellige koncentrationer og nedtrappe dit forbrug, der gør e cigaretten til en af de allermest effektive måder at opnå et succesfuldt rygestop. Ved at vælge en e væske med nikotin, kan du matche dit nuværende cigaretforbrug og langsomt trappe ned for koncentrationen allerede efter kort tid.

Hvad er e-væske?

E væske er den væske du fylder i din e cigaret og som er grundlaget for at du kan dampe. Der er utallige af forskellige smage og kombinationer af dette der er tilført e væsken i form af aroma. Du kan vælge den neutrale smag eller vælge en e væske der besidder din yndlings smag.

E væske består af forskellige komponenter, som giver de rette betingelser for en god dampning på e cigaretten. Vegetabilsk glycerin (VG), Propylenglycol (PG), aroma der tilfører smag og eventuelt forskellige koncentrationer af nikotin. Den vegetabilske glycerin er med til at give den rette koncentration af e væsken, jo højere et indhold der er af VG, jo tykkere vil væsken blive, mens tilstedeværelsen af propylenglycol sikrer at e væsken er tynd nok til at kunne anvendes til dampning i e cigaretten og sørger for at den ikke stopper til. Forholdet mellem VG og PG har betydning for hvilken oplevelse du vil få af dampningen med e cigaretten.

Sådan vælger du den rette e-væske

E væske kommer i flere forskellige typer og kan købes med eller uden nikotin, ligesom at indholdet af nikotin kan være i forskellige koncentrationer, der kan tilpasses dit behov. Det er samtidig også muligheden for at købe e væske med forskellige koncentrationer a nikotin der gør e cigaretten ideel til at trappe ned og til sidst helt undvære afhængigheden og lysten til cigaretter.

De fleste e væsker og den nemmeste løsning til dig er at vælge en e væske der allerede er færdigblandet, så ikke du skal stå med det på egen hånd. Med en færdigblandet e væske vælger du den smag du foretrækker og tilvælger derefter den nikotinstyrke du ønsker. Med en færdigblandet e væske er du straks klar til at hælde det på din e cigaret og hurtigst muligt klar til at dampe.

Når du vælger en e væske, skal du tage stilling til om den skal indeholde nikotin eller ej og eventuelt hvilken koncentration du ønsker. Det anbefales at du til at starte med vælger den nikotinstyrke der er passende til dit daglige forbrug af cigaretter.

  • Hvis du ryger mindre end 10 cigaretter dagligt anbefales en nikotinstyrke på 6 mg.
  • Er dit daglige forbrug af cigaretter mellem 10 og 15, så bør du vælge en nikotinstyrke på 12 mg.
  • Er dit forbrug på 15-20 cigaretter dagligt eller mere, så bør du vælge en koncentration på 18 mg nikotin.