Find den rette vakuum pumpe til netop dit formål

I dag anvendes der vakuumpumper til en lang række formål. Du kan eksempelvis anvende en mindre vakuum pumpe til at vakuumpakke husholdningsgenstande, madvarer eller tøj. Du kan også anvende de større modeller professionelt inden for industrien. Hvilken vakuum pumpe du bør bruge, vil derfor altid afhænge af dit formål med pumpen. Derudover vil der ofte også være en masse udstyr, som du med fordel kan anvende sammen med pumpen.

Sådan virker en vakuumpumpe

Når du anvender en vakuum pumpe, vil du bruge pumpen til at danne et vakuum i et rumfang. Vakuummet kan blandt andet anvendes til at trække luft ud af en pose, så indholdet i posen bliver pakket fuldstændigt tæt.

Derfor anvendes pumperne også flittigt i pakkeindustrien. Her bliver pumperne anvendt til at danne en fuldstændig tæt indpakning. Ofte er denne form for indpakning nødvendig, hvis indholdet skal have en vis holdbarhed. Det gælder eksempelvis de fleste madvarer, som du kan købe i et supermarked.

Vakuum pumpe

Mere om de forskellige former for vakuum

Vakuum kan overordnet set inddeles i fire forskellige kategorier. Der er grovvakuum, medium vakuum, højt vakuum og så meget vakuum. Desto højere vakuummet er, desto kraftigere et undertryk kan det producere.

En vakuum pumpe med højt vakuum vil ofte blive anvendt til eksempelvis læksøgning, laminering eller vakuumdestilation. Modsat vil du typisk finde grovvakuum i eksempelvis støvsugere, grundvandssænkning eller servicevakuum. De allerhøjeste niveauer af vakuum vil typisk blive anvendt til enten lodning, plasma, accelaratorer eller lignende.

Sådan finder du den rette vakuum pumpe

Hvis du er i tvivl om, hvordan du finder den rette vakuumpumpe, skal du altid starte med at klarlægge dit formål. Sagt med andre ord skal du først finde ud af, hvad du gerne vil anvende pumpen til. Det er nemlig formålet med pumpen, der dikterer, hvor stort et vakuum pumpen skal være i stand til at danne. Det er naturligvis også formålet med pumpen, der er afgørende for, hvilken model af pumper, du bør anvende.

Hvis du er tvivl om valget

Måske er du i tvivl om, hvilken pumpe der egner sig bedst til netop dit formål. I så fald kan det være en god idé at kontakte et kompetent firma, der er vant til at forhandle vakuum pumper. De har stor viden om, hvilke pumper der egner sig bedst til specifikke formål.

Markedet inden for vakuumpumper kan hurtigt virke stort og uoverskueligt. Derfor er det rart med en sparringspartner, der kan vejlede dig om de forskellige produkter, så du ender med det rette valg.

Sådan vælger du det rette samarbejdsfirma

Der findes flere forskellige producenter af vakuumpumper, ligesom der også findes flere forskellige forhandlere. Derfor er det vigtigt, at du finder en forhandler, som du føler, at du kan stole på.

Du skal have tiltro til, at forhandleren oprigtigt gerne vil finde den bedste løsning til dig og din virksomhed. Du skal bestemt ikke have følelsen af, at forhandleren blot prøver at finde den dyreste løsning, så han også selv har mulighed for at tjene mest mulig. Vær derfor kræsen, når du skal finde en forhandler af vakuumpumper.