De danske haller fyldes med badminton- Giv den kamp til stregen med gode badmintonsko

Danmark har en rig historie inden for badminton, men særligt på det seneste har op til flere danskere vundet international anerkendelse for deres evner. Det er måske en del af grunden til, at vi nu igen ser de danske haller fyldt med unge og gamle, der er ivrige efter at slå til en fjerbold. Det betyder, at der nu er flere at spille med end nogensinde før, hvorfor du nærmest med garanti kan finde en badmintonpartner eller sågar en hel forening, lige meget hvor i landet du bor. Det betyder dog også, at der kommer stadig mere kamp om pladserne på podiet.  

Få bedre sikkerhed og præstation 

Hvis du er en af Danmarks mange ivrige badmintonspillere og godt kunne tænke dig at stå på podiet en dag, kan det derfor give god mening at investere i et par badmintonsko. Du kan selvfølgelig sagtens spille i et par ganske almindelige indendørs sportssko, men jo mere skoene er købt med henblik på dig og sporten, jo bedre er de. Badmintonsko kan nemlig give dig noget, som du aldrig kan få, lige meget hvor meget du træner. De kan nemlig give dig og din fod støtte, hvilket er afgørende i en sport, hvor størstedelen af dine bevægelser er hurtige retningsskift. Derfor er badmintonsko lavet med netop dette for øje. Det betyder først og fremmest, at hælen og sålen i det hele taget er lavet sådan, at du kan springe eksplosivt og lande blødt.  

Det leder os fint over i den anden grund til, at man bør købe sig et par dedikerede badmintonsko, hvis man begynder at spille badminton seriøst. Badmintonsko kan nemlig også hjælpe dig til at undgå skader. Det gøres blandt andet ved at lade dig lande blødt på sålen. En anden vigtig del af skadeforebyggelse er hælkappen. Særligt hvis du døjer med at vride om på anklen, kan det derfor være en god ide at være særligt opmærksom på hælkappen på dine nye badmintonsko. Sidst men ikke mindst er det også værd at lægge mærke til ydersålen, som gerne skal være mønstret for at skabe mest mulig friktion med gulvet. Det er altså endnu en grund til at badmintonsko er normale sportssko overlegne.  

Sko der passer din spillestil 

Desværre er der ofte modsætning mellem optimale sikkerhed og optimal præstation. For eksempel er en badmintonsko med en blødere sål også tungere og langsommere at flytte rundt på. Derfor bør du ikke kun vælge din næste badmintonsko ud fra det ovenstående. Du bør også overveje din foretrukne spillestil. Satser du på at suse rundt på banen, eller er det vigtigere, at du kan stå fast når det gælder? Er du en hurtig spiller, eller slår du hårdt? Det er måske det allervigtigste, når du skal købe badmintonsko. 

Du bør dog også overveje skoenes kvalitet. Det kan være svært at vurdere ved et øjekast, men i den sammenhæng kan skoenes mærke være til hjælp. Kendte badmintonmærker er naturligvis dyrere. Til gengæld kan du være sikker på at have dine badmintonsko i mange år fremover.