Alkometre: Dette kan du bruge dem til i hjemmet

Synes du også, det kan være svært at vide, hvor fuld man rent faktisk er nogle gange? Så kan det være, du skal have fingrene i et alkometer. Et alkometer giver et komplet tal på, hvor fuld man faktisk er, og så er der ikke så meget at diskutere. Læs mere om alkometre herunder!

Sådan fungerer det

Når du skal bruge et alkometer, så skal du først og fremmest sørge for, at du tager en god, dyb indånding. Derefter puster du i det lille rør, der er monteret på apparatet. Det er meget vigtigt med den dybe indånding, for det er denne, alkometret skal måle efter.

Når du har pustet, så vil alkometret give dig et tal på, hvad din promille ligger på. Hvis den ligger på over 0,5, så må du ikke køre bil, og det er jo altid godt at vide, hvornår man skal holde sig fra at sætte sig bag ved rattet. Der er mange udbydere at alkometre, men du kan f.eks. købe et hos Homecare.

Hvad kan gå galt?

Der er flere parametre, man skal have i mente, når man skal have taget sin promille. Før det første, så er det vigtigt, at du som minimum venter i 15 minutter efter indtag af alkohol, før du puster. Men hvis du skal være helt sikker på at få et korrekt resultat, så skal du faktisk vente hele 1,5 time, for det er så lang tid, det tager, for alkoholen er optaget i din mavesæk. Derudover kan tallet være misvisende, hvor du kommer til at bøvse eller får et surt opstød, lige inden du puster.

Ja – det er altså flere ting, der kan have en indvirkning på om tallet bliver korrekt, men følger du disse guidelines, så kan du være ret så sikker på at få et præcist tal.

Et godt indslag til fester

Et alkometer kan være et sjovt indslag til fester, hvor der måske kan være nogle, der påstår, at de slet ikke er fulde. Så kan du jo bede dem om at puste i alkometret – og det skal nok komme med sandheden! Det kan også være sjovt løbende at følge med i, hvor hurtigt i bliver fulde, og så er det måske faktisk også meget rart at vide, så man ikke pludselig får blackout.

sort alkometer

Smart efter fællesmiddagen

Hvis du og din partner nogle gange holder en fællesmiddag for venner eller et andet par, så er det nok ikke usandsynligt, at der kommer alkohol på bordet. Alkohol er en dejlig genstand, men det kan samtidig være en farlig genstand, hvis man ikke passer på. Det kan være smart til aftener, hvor man måske ikke tror, at man har drukket så meget. Så kan man hurtigt teste sig for at se, om man har brug for at bestille en taxi, eller om man selv kan køre hjem. Et alkometer er jo også yderst transportabelt, så du kan let tage det med, hvis du eller I selv skal til middag hos et par.