Aktiver din hund

Har du en firbenet ven, så har du ansvaret for et andet levende væsen. Du skal sørge for, at din hund får mad hver dag. Du skal også lufte og aktivere den.

Det er bedst at aktivere en hund på en måde, der ligner det, den er skabt til. Hunde er skabt til at bruge deres snude og at gå på jagt eller at hyrde. Alle hunde har en formidabel snude, der kan snuse sig frem til det meste. De har også et kæmpe duftcenter i hjernen, så de kan skille alle duftene ad. Netop det at bruge snuden og hjernen er en god aktivering for en hund. Det kan den gøre på forskellige måder.

Kong

Lad den bruge hjernen

Det er godt for hunde med udfordringer. Når de bor hos os, får de ofte bare maden serveret i en skål, og så skal de ikke lave meget andet. Der bør være noget udfordring i din hunds liv. Så giv den noget at arbejde med. Det kan være en Kong.

Kong er genialt hundelegetøj. Det kan give hunden en udfordring. Du putter nemlig noget spiseligt i det, og så skal hunden selv finde ud af at få det ud. Hvis den ikke får det ud, kan den ikke spise det. Så den skal tænke sig om og prøve sig frem. Det er god aktivering.

Kongen af hundelegetøj

Kong er godt hundelegetøj. Det er holdbart, og det i sig selv er et stort plus. Men det giver også mulighed for rigtig god aktivering. Når du kan gemme noget lækkert inde i legetøjet, og hunden selv skal få det ud. Så får den brugt hjernen, og den får en udfordring.

Et stykke Kong legetøj gør din hunds liv mere interessant. Det giver dens liv indhold. Så handler det om mere end bare at spise maden fra skålen og gå ud i haven for at tisse og måske gø lidt ad en solsort.

Hav gerne forskellige slags Kong legetøj liggende. Så kan du skifte lidt imellem det. Det vil give en større udfordring for hunden, fordi det ikke er det samme hver dag. Det vil også bidrage til et mere spændende liv.

Giv din hund et spændende liv

Du når rigtig langt med Kong hundelegetøj, men det er selvfølgelig ikke gjort med det. Du bør gøre andre ting for at gøre din hunds liv spændende. Tag den med ud på nogle gåture. Lad den snuse til steder, hvor andre hunde har tisset og harer er gået forbi. Lad den møde andre hunde, og træn nogle sjove tricks med den.

Når du lader din hund opleve nogle spændende ting, vil den blive tilfreds og velafbalanceret. Du vil få en velfungerende hund. Den keder sig ikke, så den har ikke brug for at finde på unoder. Du aktiverer den jo. Der er aktive oplevelser ude i verden med nye omgivelser og andre hunde. Hjemme byder Kong på mere rolig aktivering, som stadig sætter godt gang i de små grå. Det er en god balance, der giver et godt hundeliv.